Εικόνες σελίδας
PDF
Ηλεκτρ. έκδοση

25¢ per imperial gal. (= 1.2 U. S. gal.). What % was his profit ? Ans. 7311%.

95. When refined petroleum is selling in New York for 734 per gal., and in London at 61d. per imperial gal., what % is left for profit after 33% is allowed for freight, charges, insurance, etc.? Ans. 4.6%.

96. Received from Mrs. Adolph a consignment of oranges, embracing 350 boxes. Of these I sold to Perkins 75 boxes, at $2.50 per box; to Jenkins 142 boxes, at $2.75 per box; and the remainder to Smallman at $2.87 per box. After taking out my percentage at 31%, and $60 for freight and charges, how much should I remit to Mrs. Adolph ?

Ans. $866.76+. 97. Purchased for Mr. Blair 1000 bu. wheat at 95¢ per bu., 2120 bu. corn at 45¢ per bu., 3500 bu. oats at 31¢ per bu., and paid for sacks, storage, drayage, etc. $750. What amount should Mr. Blair remit to me to pay for the grain, my commission at 3%, and expenses ?

Ans. $3828.67.

98. Jas McDonald having sent me 1327 bbls. mess pork to sell on commission, I charged for various expenses $250; and after deducting my commission, I remitted to him. $21745.02. Having sold the pork at $17 per bbl., what rate % commission did I charge him? Ans. 21%.

99. I sold for Mr. McFarland 580 bu. potatoes at 75¢ per bu., 1048 bbls. apples at $3.25 per bbl., and 590 bu. corn at 70¢ per bu After taking out my commission and $125 for charges, I sent $3982.04 to Mr. McFarland. What % commission did I charge him? Ans. 31%.

100. An insurance agent, after paying $545 for office rent, $135 for advertising, and $925 for commissions to sub-agents, found that he had cleared during the year $3741. What

was the amount of his collections, his commission being 15% ? Ans. $35640.

101. My agent in Liverpool having sold for me a cargo of grain, sent me a bill for $2653, of which amount $1375 were for freight and other expenses, and the balance his commission at 6%. At what price did he sell the grain?

Ans. $21300.

102. A real estate agent charged me $301.50 for renting my houses and collecting my rents, his commission being 5%; for selling some Western land at 7% commission his bill was $28.49; for purchasing a store in the city, his charges at 21% commission were $25.50. How much rent did he collect? what was the value of the Western land? and what price was paid for the store? Ans. $6030; $407; $1020.

103. My agent in Baltimore having sold for me a consignment of grain, after paying a bill of $1125 for freight and taking out his commission at 3%, sent me a draft for $19536. At what price was the grain sold?

Ans. $21300.

104. A broker was instructed to sell $4000 worth of U. S. 4% bonds at par, and invest the proceeds in P. R. R. stock at $50 a share. He charged 3% for selling the bonds, 1% for investing the proceeds, and $.25 for postage. How many shares did he purchase? Ans. 79 shares. 1930 bu. of wheat, After paying $62

105. Sent from Chicago to New York

which my factor sold at $1.30 per bu. charges and deducting his commission at 2%, he invested the remainder in coffee at 16¢ per lb., his commission on the purchase of coffee being 14% How many lbs. of coffee did he purchase? Ans. 15140.5+ lb.

106. A real estate dealer in Washington sold my mansion for $78500, on which he charged his commission of 3%;

and sent me my money by a draft, which I had discounted at 3%. What did I realize from the sale of my house? Ans. $75468.43+.

107. Shipped to Liverpool a cargo of cotton, which was sold by my correspondent for £12500, and the money invested in broadcloths. The commission charged for selling the cotton was 3%, and for purchasing the cloth 24%. The freight of both cotton and cloths was £700, and was paid out of the proceeds of the sale of the cotton. What was the value in Ans. $54243.67+.

U. S. money of the cloth?

108. Sold land for James Kenan, charging him 4% commission, and invested proceeds in bank stocks at 11% commission. My commissions amounted to $297. At what price did I sell the land? Ans. $5481.

109. Mr. Hanson sold my span of horses, charging me 5% commission, and invested the proceeds in groceries, commission 5%. His two commissions amounted to $50. How much did he invest in groceries? Ans. $525.

110. A broker during one year charged his customers for selling bank stocks, etc., %; and for investing the proceeds of these sales in U. S. bonds he charged %. His commissions of this kind amounted to $650. What was the value of stocks, etc., sold by him? Ans. $40300.

111. Mr. Knox sent me a bill of $10703.26, which included a mortgage which he had purchased for me, with his commission at 23%; $50 for examining title, $2.50 for recording, and $1.75 for telegrams and postage. What was the face of the mortgage? Ans. $10364. selling my iron, and

112. My agent charged me 31% for 3% for investing the proceeds in wool. missions amounted to $292.50. At what the iron?

His bill for comprice did he sell

Ans. $4635.

[merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][ocr errors][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small][merged small]
[blocks in formation]

147. On the 2d of December, 1877, I borrowed from my friend, Mr. James, $627.50. On the 5th of August, 1879, I paid him $701.03, which included the money borrowed, with interest for the time the money was in my possession. What rate % of exact interest did I pay?

Ans. %.

148. On June 7th, 1879, Mr. Sloan borrowed $2160.30; and on Aug. 19, 1880, he paid principal and exact interest amounting to $2328.80. What rate % did he pay for the use of the money? Ans. 61%. 149. H. Rogers paid for the use of a certain amount of money for 1 yr. 1 mo. 15 da., at 6%, $45.90. What was the

amount used?

Ans. $680.

150. James Frey borrowed on Jan. 1, 1880, at 8%, a sum of money, for which he paid on May 22, 1881, principal and interest, $2092.64. What was the sum borrowed ?

Ans. $1883.

-151. John Marsh had the use of a sum of money from Jan. 31, 1875, to March 3, 1876, at 6% interest. On the latter date he paid principal and interest amounting to $929.45. What sum of money did he have the use of?

Ans. $872.45.

« ΠροηγούμενηΣυνέχεια »