Εικόνες σελίδας
PDF
Ηλεκτρ. έκδοση

notes; what is the whole amount which he deposited ? Ans. 6035 dollars.

36. A man bought a barrel of flour for 7 dollars, a firkin of butter for 8 dollars, a barrel of pork for 15 dollars, and a cag of molasses for 5 dollars ; how many dollars did he give for the whole ? Ans. 35 dollars.

37. A merchant finds on settling his accounts, that he owes to one man 130 dollars, to another 163 dollars, to another 236 dollars, to another 379 dollars, and to another 505 dollars; how many dollars does he owe in all ? Ans. 1413 dollars.

38. A lady bought a silk dress for 8 dollars, a bonnet for 6 dollars, a shawl for 10 dollars, a pair of shoes for 1 dollar, a cloak for 15 dollars, and she paid 2 dollars for eight yards of riband; how many dollars did she pay for all that she bought? Ans. 42 dollars.

39. The distance from New York to New Brunswick is 30 miles, from New Brunswick to Princeton is 18 miles, from Princeton to Trenton is 12 miles, from Trenton to Bristol is 10 miles, from Bristol to Philadelphia is 20 miles; how far is it from New York to Philadelphia ? Ans. 90 miles.

40. A drover bought of one farmer 30 sheep, of another 45, of another 55, of another 35, and of another 85; how many sheep did he buy in all ? Ans. 250 sheep.

41. A lady bought of a cabinet-maker one bureau for 35 dollars, one table for 15 dollars, one bedstead for 12 dollars, and one workstand for 9 dollars ; how many dollars did she pay for all of them? Ans. 71

42. A butcher killed one fat ox that weighed 1516 pounds, another 1650 pounds, another 1825 pounds,

dollars.

and another 2136 pounds; how many pounds did they all weigh? Ans. 7127 pounds.

43. The deluge happened 2348 years before the birth of our Saviour, and America was discovered, by Columbus, 1492 years after his birth; how many years after the deluge was America discovered? Ans. 3840 years.

44. The Senate of the state of New York is composed of 32 members, and the Assembly of 128 members; how many members are there in both branches of the legislature ? Ans. 160 members.

45. A merchant sent to Europe in one vessel 32 bales of cotton, in another 50 bales, in another 75 bales, and in another 156 bales; how many bales did he send in all ? Ans. 313 bales.

46. A farmer has 175 sheep in one field, 340 in another, and 236 in another; how many has he in all ? Ans. 751 sheep.

47. To the House of Representatives, in the Congress of the United States, the state of Maine sends 7 members, New Hampshire 6, Vermont 5, Massachusetts 13, Rhode Island 2, Connecticut 6, New York 34, New Jersey 6, Pennsylvania 26, Delaware 1, Maryland 9, Virginia 22, North Carolina 13, South Carolina 9, Georgia 7, Kentucky 12, Tennessee 9, Ohio 14, Louisiana 3, Indiana 3, Mississippi 1, Illinois 1, Alabama 3, Missouri 1; how many members are there in the House of Representatives ? Ans. 213 members.

48. There were, agreeably to the census of 1830, in the state of Maine 399,468 inhabitants, in New Hampshire 269,533, in Massachusetts 610,014, in Rhode Island 97,210, in Connecticut 297,711, in Vermont 280,679, in New York 1,913,508, in New Jersey 320,779, in Pennsylvania 1,347,672, in Dela

ware 76,739, in Maryland 446,913, in the District of Columbia 39,588, in Virginia 1,211,266, in North Carolina 738,470, in South Carolina 581,458, in Georgia 516,504, in Kentucky 688,844, in Tennessee 684,822, in Ohio 937,949, in Indiana 341,582, in Mississippi 136,806, in Illinois 157,575, in Louisiana 215,791, in Missouri 140,084, in Alabama 309,206, in Michigan 31,128, in Arkansas 30,383, in Florida 34,725; how many inhabitants were there in the United States, the Territories, and the District of Columbia, in the year 1830? Ans. 12,856,407 inhabitants.

49. The number of members in the Senate of the United States is 48, and the number of members in the House of Representatives is 213; and the number of electoral votes given by the different states to elect a President of the United States, is equal to the number of members in the Senate and in the House of Representatives ; how many votes are given to elect a President? Ans. 261 votes.

50. The distance, by the Erie canal, from Albany to Troy is 7 miles, from Troy to Schenectady is 23 miles, from Schenectady to Utica is 80, from Utica to Syracuse is 61, from Syracuse to Montezuma 35, from Montezuma to Palmyra is 35, from Palmyra to Rochester is 29, from Rochester to Lockport is 63, from Lockport to Black Rock is 27, and from Black Rock to Buffalo is 3 miles; how far is it from Albany to Buffalo? Ans. 363 miles.

51. In the year 1830, the city of New York contained 207,021 inhabitants, Philadelphia 161,412, Baltimore 80,519, Boston 61,381, New Orleans 48,674, Charleston 30,289, Cincinnati 26,513, Albany 24,516, Washington 18,823, Providence 17,832, Pittsburgh 17,365, Richmond 16,085, Troy 11,605,

Newark 10,900, New Haven 10,663, Hartford 6,617, Hudson 5,392, Schenectady 4,258; how many inhabitants were there in all these cities in 1830? Ans. 759,865 inhabitants.

52. From New York to West Point is 46 miles, from West Point to Newburgh is 8, from Newburgh to Poughkeepsie is 21, from Poughkeepsie to Kingston is 17, from Kingston to Catskill is 24, from Catskill to Hudson is 5, and from Hudson to Albany is 29; how far is it from New York to Albany? Ans. 150 miles.

53. From Boston to New York is 207 miles, from New York to Philadelphia is 90, from Philadelphia to Baltimɔre is 98, from Baltimore to Washington is 38, from Washington to New Orleans 1203 ; how far from Boston to New Orleans? Ans. 1636 miles.

54. A man lent his friend 375 dollars at one time, at another 1025, at another 274, at another 376; how many dollars did he lend him? Ans. 2050 dollars.

55. A gentleman had three children to whom he gave money as follows: to James 5000 dollars, to Mary 2000, and to John 4500; how many dollars did he give to all ? Ans. 11500 dollars.

Note.—To TEACHERS. The learner should be questioned as often as once in each day respecting the principles upon which the rules are founded; and the teacher should not permit him to commence a new sum, or engage in a new rule, until he is fully and thoroughly acquainted with the principles of the rule in which he has been working. Young scholars are generally anxious to make rapid progress in passing through the Arithmetick. This propensity, however laudable, should not be indulged at the expense of a partial knowledge of the subject. The teacher should endeavour to convince the scholar that, in order to make his progress advantageous, he must perfectly understand each rule and its principles. To effect this, let him frequently read the EXPLANATIONS with care and attention,

SUBSTRACTION.

Q. What is SUBSTRACTION?

A. Substraction teaches to take a small number or quantity from a greater.

Note.—TO TEACHERS. Before the learner is required to answer any questions, either mentally or by the use of a slate, let him thoroughly learn the following

SUBSTRACTION TABLE.

1 from 1 leaves 0 1 from 2 leaves 1 1 from 3 leaves 2 1 from 4 leaves 3 1 from 5 leaves 4 1 from 6 leaves 5 1 from an leaves 6 1 from 8 leaves 7 1 from 9 leaves 8 1 from 10 leaves 9 1 from 11 leaves 10 1 from 12 leaves 11 1 from 13 leaves 12

2 from 5 leaves 3 2 from 6 leaves 4 2 from 7 leaves 5 2 from 8 leaves 6 2 from 9 leaves 7 2 from 10 leaves 8 2 from 11 leaves 9 2 from 12 leaves 10 2 from 13 leaves 11 2 from 14 leaves 12

2 from 2 leaves 0 2 from 3 leaves 1 2 from 4 leaves 2

3 from 3 leaves 0 3 from 4 leaves 1 3 from 5 leaves 2 3 from 6 leaves 3 3 from 7 leaves 4. 3 from 8 leaves 5

« ΠροηγούμενηΣυνέχεια »