Σχετικά με την Αναζήτηση Βιβλίων Google
Επισκόπηση
Σκέψεις και απόψεις
Γενική Βοήθεια

Πρόγραμμα Συνεργατών
Για εκδότες & συγγραφείς
Εγγραφείτε τώρα
Βοήθεια Συνεργατών

Βιβλιοθήκη
Επισκόπηση
• Συνεργάτες Βιβλιοθήκης
Βοήθεια Βιβλιοθηκονόμων

Συνεργάτες Βιβλιοθήκης

Βιβλιοθήκη του κρατιδίου της Βαυαρίας

"Με τη σημερινή ανακοίνωση ανοίγουμε τη βιβλιοθήκη μας στον κόσμο και μεταφέρουμε τον πραγματικό σκοπό των βιβλιοθηκών -την ανακάλυψη των βιβλίων και της γνώσης- ένα αποφασιστικό βήμα προς την ψηφιακή εποχή. Πρόκειται για μια σημαντική προσπάθεια να ανακαλύψουν οι αναγνώστες σε όλον τον κόσμο την πλούσια γερμανική λογοτεχνική παράδοση στο διαδίκτυο - όποτε και από όπου επιθυμούν."

-Δρ. Δρ. Rolf Griebel, Γενικός διευθυντής της Βιβλιοθήκης του κρατιδίου της Βαυαρίας

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της Βιβλιοθήκης του κρατιδίου της Βαυαρίας στο πρόγραμμα [στα Γερμανικά].

Πανεπιστήμιο Κολούμπια

Σύμφωνα με τον Τζέιμς Νιλ (James Neal), αντιπρόεδρο του τμήματος πληροφορικής και βιβλιοθηκονόμο του Πανεπιστημίου Κολούμπια: "Η συμμετοχή μας στη Βιβλιοθήκη της Αναζήτησης Βιβλίων Google αποτελεί σημαντική προσθήκη στον όγκο των ψηφιακών πόρων που ήδη παρέχονται από τις βιβλιοθήκες." "Έτσι, οι βιβλιοθήκες θα μπορούν να διαθέτουν μεγαλύτερα τμήματα από τα εκπληκτικά αρχεία τους και τις μοναδικές συλλογές τους σε σπουδαστές και ερευνητές από ολόκληρο τον κόσμο, με έναν τρόπο που πρόκειται να αλλάξει την ίδια τη φύση της γνώσης."

- Τζέιμς Νιλ, βιβλιοθηκονόμος και αντιπρόεδρος του τμήματος πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κολούμπια

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Κολούμπια στο πρόγραμμα.

Committee on Institutional Cooperation (CIC - Επιτροπή Ακαδημαϊκής Συνεργασίας)

"Η συγκεκριμένη συνεργασία με το Google αποτελεί ένα από τα πιο φιλόδοξα εγχειρήματα στην ιστορία της CIC, και δίνει το παράδειγμα για έναν πραγματικά αξιόλογο μετασχηματισμό των υπηρεσιών των βιβλιοθηκών και της πρόσβασης στις πληροφορίες. Κάνουμε προσιτές αυτές τις πηγές γνώσης για να αποτελέσουν κοινό αγαθό για τα πανεπιστήμια, αλλά και ένα πιο ευρύτερο δημόσιο αγαθό. "

-Barbara McFadden Allen, Διευθύντρια της CIC

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της CIC στο πρόγραμμα.

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Cornell

Οι ερευνητικές βιβλιοθήκες είναι σήμερα απαραίτητοι συνεργάτες του ακαδημαϊκού κόσμου καθώς υποστηρίζουν την έρευνα, τη διδασκαλία και τη μάθηση. Επίσης, υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον, ενισχύοντας την πρόσβαση στα έργα των μεγαλύτερων διανοιών του κόσμου. Ως μία από τις μεγαλύτερες ερευνητικές βιβλιοθήκες, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Cornell είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένη που θα προσφέρει τις υπηρεσίες της από κοινού με αντίστοιχα ιδρύματα, σε αυτήν τη συνεργασία με την Google. Το αποτέλεσμα αυτής της σχέσης είναι μια σημαντική μείωση του χρόνου και της προσπάθειας που απαιτείται για την παροχή ολοκληρωμένων έργων στο διαδίκτυο."

-Anne R. Kenney, Προσωρινή Βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Cornell

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Cornell στο πρόγραμμα.

Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ

Ο νέος αιώνας παρουσιάζει σημαντικές νέες ευκαιρίες για τις βιβλιοθήκες, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Χάρβαρντ, αλλά και για τα άτομα που τις χρησιμοποιούν. Η συνεργασία μεταξύ των μεγαλύτερων ερευνητικών βιβλιοθηκών και της Google θα δημιουργήσει ένα σημαντικό κοινό όφελος για τους φοιτητές, τους διδάσκοντες, τους ακαδημαϊκούς και τους αναγνώστες σε όλον τον κόσμο. Το πρόγραμμα χαλιναγωγεί την ισχύ του διαδικτύου και επιτρέπει στους χρήστες να προσδιορίζουν βιβλία του ενδιαφέροντός τους με ακρίβεια και με ταχύτητα που κατά το παρελθόν ήταν ασύλληπτη. Στη συνέχεια ο χρήστης θα καθοδηγείται να εντοπίζει βιβλία σε τοπικές βιβλιοθήκες ή να τα αγοράζει από εκδοτικούς οίκους και βιβλιοπωλεία. Επίσης, για τα βιβλία στον δημόσιο τομέα, θα υπάρχει ακόμα πιο ευρεία πρόσβαση."

– Sidney Verba, Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ στο πρόγραμμα.

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου της Γάνδης

Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ανοίξουμε τα βιβλία και τη βιβλιοθήκη μας στον κόσμο, μέσω του συγκεκριμένου προγράμματος. Πρόκειται για μια εξαιρετική προσπάθεια να βοηθήσουμε τους αναγνώστες - οπουδήποτε κι αν βρίσκονται - να ανακαλύψουν και να αποκτήσουν πρόσβαση σε ένα τμήμα της πλούσιας λογοτεχνικής παράδοσης και του πολιτισμού του Βελγίου και της Ευρώπης γενικότερα. Επιπλέον, πρόκειται να προχωρήσουμε σε πολυετή ανακαίνιση του κτιρίου της βιβλιοθήκης μας, και ενώ οι πόρτες της θα είναι κλειστές, τα βιβλία της θα είναι διαθέσιμα στους φοιτητές και τους καθηγητές μέσω της Αναζήτησης Βιβλίων Google."

– Sylvia Van Peteghem, Προϊσταμένη Βιβλιοθηκονομίας, Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου της Γάνδης

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Γάνδης στο πρόγραμμα [στα Ολλανδικά]

Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Keio

Το πρόγραμμα του Google μας δίνει τη δυνατότητα να προβάλλουμε τις συλλογές μας σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε τα βιβλία μας να συνεισφέρουν στην έρευνα και την εκπαίδευση σε παγκόσμια κλίμακα. Το πανεπιστήμιό μας ιδρύθηκε το 1858 από τον Yukichi Fukuzawa, ο οποίος ήταν ιδιαίτερα γνωστός για την αφοσίωσή του στην προώθηση της πληροφορίας και των μέσων επικοινωνίας στη σύγχρονη Ιαπωνία. Αυτή η παράδοση του Keio προσφέρει τις ιδανικές προϋποθέσεις, για να είναι η πρώτη Ιαπωνική βιβλιοθήκη που θα συμμετέχει στην Αναζήτηση Βιβλίων Google."

- Καθηγητής S. Sugiyama, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Keio

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Keio στο πρόγραμμα [στα Ιαπωνικά].

Εθνική Βιβλιοθήκη της Καταλονίας

Παλαιότερα, μόνο όσοι μπορούσαν να επισκεφθούν τη βιβλιοθήκη μας είχαν τη δυνατότητα να "επισκεφθούν" τα βιβλία μας. Τώρα, όποιος ενδιαφέρεται για κάποιον από τους αναρίθμητους τίτλους που φιλοξενεί η βιβλιοθήκη μας μπορεί πλέον να τον εντοπίσει και να αποκτήσει πρόσβαση σε αυτόν μέσω του διαδικτύου – ή απλώς να τον ανακαλύψει κατά τύχη με μια απλή αναζήτηση στο ευρετήριο της Αναζήτησης Βιβλίων Google. Αυτό είναι ένα τεράστιο βήμα προς τα εμπρός για να καταστήσουμε δυνατό για τους αναγνώστες σε όλο τον κόσμο να ανακαλύψουν και να αποκτήσουν πρόσβαση στην πλούσια λογοτεχνική ιστορία της Καταλονίας, της Καστίλης και της Λατινικής Αμερικής."

– Dolors Lamarca, Διευθύντρια της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Βαρκελώνης

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Καταλονίας στο πρόγραμμα [στα Καταλανικά].

Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης

Οι ερευνητικές βιβλιοθήκες της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης εντυπωσιάστηκαν από τη σύγκλιση της αποστολής της Google με τη δική τους. Αντιμετωπίζουμε το πρόγραμμα ψηφιοποίησης ως μια στιγμή που θα μεταμορφώσει την πρόσβαση προς την πληροφορία και επιθυμούμε όχι μόνο να μάθουμε αλλά και να συμβάλλουμε σε αυτήν. Η δική μας συμμετοχή είναι προς το παρόν συντηρητική, με έναν περιορισμένο αριθμό τόμων σε εξαιρετική κατάσταση, σε επιλεγμένες γλώσσες και στον δημόσιο τομέα. Με την κατάλληλη αξιολόγηση αυτής της περιορισμένης συμμετοχής, προσβλέπουμε σε μια πιο ευρεία συνεργασία στο μέλλον."

– David Ferriero, Andrew W. Mellon, Διευθυντής & Υπεύθυνος Βιβλιοθηκών έρευνας, Δημόσια Βιβλιοθήκη της Νέας Υόρκης

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης στο πρόγραμμα.

Πανεπιστήμιο Οξφόρδης

Η αποστολή της βιβλιοθήκης Bodleian, από την ίδρυσή της το 1602, στηρίχθηκε στο όραμα του Sir Thomas Bodley για μια βιβλιοθήκη που θα υπηρετεί τη 'Δημοκρατία των Γραμμάτων', με τις συλλογές της βιβλιοθήκης διαθέσιμες σε όλους όσους επιθυμούν να τις χρησιμοποιήσουν. Μέχρι σήμερα, πάνω από το 60% των αναγνωστών που χρησιμοποιούν τη βιβλιοθήκη Bodleian και εργάζονται σε αυτήν δεν έχουν άμεση σχέση με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Το πρόγραμμα της Βιβλιοθήκης Google στην Οξφόρδη μαρτυρά τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να επιτρέψουμε και να διευκολύνουμε την πρόσβαση στο περιεχόμενο της βιβλιοθήκης μας της ακαδημαϊκής κοινότητας και άλλων. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα μεταφέρει το όραμα του Sir Thomas Bodley και τις ηθικές αξίες που πρεσβεύει η βιβλιοθήκη Bodleian στην ψηφιακή εποχή, επιτρέποντας σε αναγνώστες από όλον τον κόσμο να αποκτήσουν πρόσβαση στις συλλογές της βιβλιοθήκης μέσω του παγκόσμιου ιστού."

– Ronald Milne, Προσωρινός διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης & Βιβλιοθηκονόμος της Βιβλιοθήκης Bodley

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης στο πρόγραμμα.

Πανεπιστήμιο Princeton

Ολόκληρες γενιές βιβλιοθηκονόμων του Princeton έχουν αφιερωθεί στη δημιουργία μιας αξιοσημείωτης συλλογής βιβλίων σε πολλές γλώσσες και για χιλιάδες θέματα. Η δυνατότητα διάθεσης στο διαδίκτυο του τμήματος της συλλογής που δεν προστατεύεται από πνευματικά δικαιώματα, θα διευκολύνει την έρευνα των φοιτητών και των καθηγητών του Princeton, και η συνεργασία μας με την Google μάς επιτρέπει να μοιραστούμε τη συλλογή μας με αναγνώστες από όλον τον κόσμο, ένα βήμα που ταιριάζει με το ανεπίσημο μότο του Πανεπιστημίου Princeton στην υπηρεσία του έθνους και στην υπηρεσία όλων των εθνών."

– Karin Trainer, Βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου Princeton

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Princeton στο πρόγραμμα.

Πανεπιστήμιο Stanford

Το Stanford ψηφιοποιεί κείμενα εδώ και χρόνια προκειμένου να τα κάνει περισσότερο προσβάσιμα και να αναζητούνται πιο εύκολα, όμως με τα βιβλία, σε αντίθεση με τα επιστημονικά περιοδικά, τέτοιου είδους προσπάθειες είναι πολύ περιορισμένες λόγω τεχνικών και οικονομικών λόγων. Η ταξινόμηση που δημιούργησε η Google εκτοξεύει το δικό μας αποτελεσματικό ψηφιακό έργο από τη θέση μιας μπουτίκ σε πραγματική βιομηχανία. Μέσω αυτού του προγράμματος και άλλων παρόμοιων, το Stanford προτίθεται να προάγει τη μάθηση και να τονώσει την καινοτομία."

Michael A. Keller, Βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου του Stanford

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου του Stanford στο πρόγραμμα.

Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια

Απελευθερώνοντας τον πλούτο της πληροφόρησης που διατηρείται στις βιβλιοθήκες μας και εκθέτοντάς τον σε ό,τι τελευταίο μας προσφέρει η τεχνολογία, το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια συνεχίζει να θέτει την τεχνολογία και τις συλλογές της βιβλιοθήκης μας στην υπηρεσία της έρευνας, της μάθησης, της φροντίδας των ασθενών , και του πολιτισμού. Σε αυτόν το νέο κόσμο, οι άνθρωποι θα μπορούν να συνδέουν τις πληροφορίες με τις ιδέες που μέχρι τώρα ήταν απρόσιτες, και να καινοτομούν σε όλες τις πλευρές της ζωής – στην εκπαίδευση, την οικονομία , την πολιτική – και να χρησιμοποιούν περισσότερο τις μεγαλύτερες βιβλιοθήκες του κόσμου.

Με τα ψηφιακά αντίγραφα των τίτλων της βιβλιοθήκης μας, θα μπορούμε να προφυλάξουμε τους αμέτρητους συγγραφείς, εκδότες και αναγνώστες που θα ένιωθαν συντετριμμένοι εάν συνέβαινε κάποια καταστροφική απώλεια, όπως για παράδειγμα, μια φυσική καταστροφή. Εάν υπάρχει κάποιος που αμφιβάλλει για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει μια τέτοια καταστροφή στην πολιτιστική μας μνήμη, δεν χρειάζεται παρά να ρίξει μια ματιά στον όλεθρο που έφερε ο τυφώνας Κατρίνα στις βιβλιοθήκες των αμερικανικών πολιτειών του κόλπου του Μεξικού.

Η συμμετοχή μας στη συνεργασία βιβλιοθήκης Google ήταν η σωστή κίνηση, καθώς είμαστε ένα ίδρυμα που έχει δημιουργήσει αυτές τις τεράστιες συλλογές με τη δημόσια εμπιστοσύνη, για να αποτελούν δημόσιο αγαθό."

– Daniel Greenstein, Αναπληρωτής Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκής Πληροφόρησης και Βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια στο πρόγραμμα.

Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης

Τα βιβλία που δεν προστατεύονται από τα πνευματικά δικαιώματα και που κατά το παρελθόν ήταν διαθέσιμα μόνο σε όσους είχαν πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης ή σε όσους διέθεταν τα μέσα για να ταξιδέψουν εκεί, είναι πλέον διαθέσιμα σε οποιονδήποτε διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο, όπου κι αν κατοικεί. Ουσιαστικά ανοίγουμε τη βιβλιοθήκη μας στον κόσμο. Οι ευκαιρίες για την εκπαίδευση είναι εκπληκτικές και είμαστε ενθουσιασμένοι να συνεργαζόμαστε με την Google πάνω σε αυτό το πρόγραμμα."

– Carlos Berzosa, Πρύτανης

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης στο πρόγραμμα [στα Ισπανικά].

Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Λωζάνης

"Τα βιβλία που δεν προστατεύονται από τα πνευματικά δικαιώματα και που κατά το παρελθόν ήταν διαθέσιμα μόνο σε όσους είχαν πρόσβαση στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου της Λωζάνης, είναι πλέον διαθέσιμα σε οποιονδήποτε διαθέτει σύνδεση στο διαδίκτυο, όπου κι αν κατοικεί. Ουσιαστικά ανοίγουμε τη βιβλιοθήκη μας στον κόσμο. Οι ευκαιρίες για την εκπαίδευση είναι εκπληκτικές και είμαστε ενθουσιασμένοι να συνεργαζόμαστε με την Google πάνω σε αυτό το πρόγραμμα".

-Hubert A. Villard, Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Καντονίου και του Πανεπιστημίου της Λωζάνης.

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Λωζάνης στο πρόγραμμα [στα Γαλλικά].

Πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν

Η συνεργασία μας στο πρόγραμμα με το Google είναι ζωτικής σημασίας για την αποστολή που έχουμε ως μεγάλο δημόσιο πανεπιστήμιο, να προάγουμε τη γνώση — στον χώρο του πανεπιστημίου και ακόμα παραπέρα. Συμμετέχοντας σε αυτήν τη συνεργασία που δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να αναζητήσει τους τίτλους της βιβλιοθήκης μας μέσω της Google, το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν ενεργεί ως πράκτορας σε μια πρωτοβουλία που αλλάζει ριζικά τη διαθεσιμότητα της πληροφόρησης στο κοινό. Το πανεπιστήμιο του Μίτσιγκαν υποστηρίζει το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθώς το θεωρεί μέσο για όσο το δυνατόν ευρύτερη και ευκολότερα εύκολα προσβάσιμη πληροφόρηση γίνεται. Επιπλέον, η Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν ξεκίνησε αυτήν την πρωτοποριακή συνεργασία εξαιτίας μιας σειράς πολύ σοβαρών λόγων:

  • Πιστεύουμε ότι, πέρα από την παροχή βασικής πρόσβασης στις συλλογές της βιβλιοθήκης, αυτή είναι μια διαδικασία ριζικού μετασχηματισμού, καθώς δίνει τη δυνατότητα στο πανεπιστήμιο να δημιουργήσει και να ξανασχεδιάσει καθοριστικής σημασίας υπηρεσίες βιβλιοθήκης για τη νέα χιλιετία.
  • Αυτό το έργο θα δημιουργήσει νέους τρόπους για να μπορούν οι χρήστες να αναζητούν και να αποκτούν πρόσβαση στο περιεχόμενο της βιβλιοθήκης, και για να μπορούμε εμείς να διαθέτουμε τις συλλογές μας στους δικούς μας χρήστες και σε χρήστες σε όλο τον κόσμο.
  • Αν και έχουμε αναλάβει τη μετατροπή, σε μεγάλη κλίμακα, του υλικού που βρίσκεται στη συλλογή της βιβλιοθήκης εδώ και αρκετά χρόνια με σκοπό τη διατήρησή του, και κατέχουμε ηγετική θέση στις προσπάθειες ψηφιακής διατήρησης ανάμεσα στις ερευνητικές βιβλιοθήκες, γνωρίζουμε ότι μόνο με συνεργασίες αυτού του είδους μπορεί να επιτευχθεί μετατροπή τέτοιου μεγέθους. Το πρόγραμμά μας είναι μεγάλο, και είμαστε σε θέση να ψηφιοποιούμε 5.000 τόμους κάθε χρόνο. Ωστόσο, με αυτόν το ρυθμό, θα μας έπαιρνε περισσότερο από χίλια χρόνια για να ψηφιοποιήσουμε όλη τη συλλογή μας."

John P. Wilkin, Αναπληρωτής Βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν στο πρόγραμμα.

Πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν

Οι πανεπιστημιακές βιβλιοθήκες στην κοινωνία μας αναλαμβάνουν την σημαντικότατη αποστολή της συλλογής και της παροχής πρόσβασης σε πληροφορίες που εκτείνονται σε όλο το φάσμα της ανθρώπινης γνώσης. Οι βιβλιοθήκες μας είναι επίσης υπεύθυνες για την αποτελεσματική διατήρηση αυτής της γνώσης και τη διασφάλιση της πρόσβασης σε αυτήν για τεράστιες χρονικές περιόδους. Στο πανεπιστήμιο του Τέξας στο Ώστιν, δεσμευόμαστε απόλυτα έναντι όλων αυτών των στόχων και πιστεύουμε ότι η συμμετοχή σε αυτό το εγχείρημα θα μας βοηθήσει να διασφαλίσουμε την ικανότητά μας να ανταποκριθούμε σε αυτές τις δεσμεύσεις και στο απώτερο μέλλον."

Fred Heath, Αντιπρύτανης και διευθυντής βιβλιοθηκών

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου του Τέξας στο Ώστιν στο πρόγραμμα.

Πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια

Το πανεπιστήμιο της Βιρτζίνια Η βιβλιοθήκη ήταν πρωτοπόρος στην ψηφιοποίηση υλικού του δημόσιου τομέα. Ξεκινήσαμε με τυπωμένα κείμενα το 1992, και οι καθηγητές αλλά και οι φοιτητές γρήγορα ανακάλυψαν ότι τα κείμενα που είχαν ξεχαστεί εδώ και καιρό και που δεν κυκλοφορούσαν πλέον μπορούσαν να φθάσουν σε νέους αναγνώστες και να δώσουν το έναυσμα για νέες υποτροφίες. Είχαμε συζητήσει συχνά για βιβλιοθήκες χωρίς στεγανά, όμως τώρα είμαστε ακόμα πιο κοντά στην πραγματοποίηση αυτού του οράματος, χάρη σε αυτήν τη συνεργασία."

Karin Wittenborg, Βιβλιοθηκονόμος του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια στο πρόγραμμα.

Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν - Μάντισον

Ο συνδυασμός των συλλογών των Βιβλιοθηκών του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν - Μάντισον και εκείνων της Βιβλιοθήκης της Ιστορικής Εταιρείας του Ουισκόνσιν, συνιστά μία από τις μεγαλύτερες συλλογές εγγράφων και ιστορικού υλικού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέσω αυτής της συνεργασίας με την Google που αποτελεί ορόσημο, το Ουισκόνσιν αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο στη διατήρηση έργων δημόσιας κυριότητας για τις μελλοντικές γενιές, και στην ευρεία διάθεση των πόρων της βιβλιοθήκης για εκπαιδευτικούς και ερευνητικούς σκοπούς. Αυτή η προσπάθεια αποτελεί πραγματικά χαρακτηριστικό παράδειγμα της Ιδέας του Ουισκόνσιν -- της αντίληψης ότι το πανεπιστήμιο δεν έχει σύνορα. Οι βιβλιοθήκες του Ουισκόνσιν ακολουθούν αυτήν την παράδοση. Οι προσπάθειες ψηφιοποίησης από την Google θα επιτρέψουν στις βιβλιοθήκες να επεκτείνουν τις δυνατότητες πρόσβασης σε υλικό στον δημόσιο τομέα που μέχρι τώρα ήταν προσβάσιμο μόνο στις βιβλιοθήκες. Καθώς μεγάλο μέρος αυτού του υλικού είναι σπάνιο και μοναδικό, παρέχει μία πλούσια, ανοιχτή πηγή πληροφόρησης για εκπαιδευτική, ερευνητική και γενική δημόσια χρήση."

Edward Van Gemert, Προσωρινός Διευθυντής των Βιβλιοθηκών του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν - Μάντισον

Μάθετε περισσότερα για τη συμμετοχή του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν - Μάντισον στο πρόγραμμα.

©2011 Google - Αρχική Σελίδα - Σχετικά με την Google - Πολιτική Απορρήτου